Utazó Planetárium

Utazó Planetárium, geojátszóház, aranymosás, vízkóstoló, kősimogató, a Medvekutya hárompróba, tudományos előadások kifejezetten gyerekeknek és felnőtteknek november 7-én és 8-án.

A Magyarhoni Földtani Társulat és a Magyar Természettudományi Múzeum szervezésében hétvégén kerül sor a Földtudományos Forgatag Interaktív Geokiállításra és Vásárra.

A rendezvényen bemutatkoznak a földtudományi kutatással foglalkozó intézményeink, a látogatók megismerkedhetnek ásványkincseinkkel, a klímaváltozás nyomaival a kőzetekben, a földtani veszélyforrásokkal, a Földet vizsgáló geofizikusok különleges eszközeivel, a szénhidrogén kutatás érdekességeivel, vizeink gyógyító erejével, „világító ásványokkal”, a hazai dinoszaurusz-kutatás eredményeivel.
Mikroszkópjaink segítségével mindenkit elkalauzolunk a parányi ősmaradványok, ásványok világába.
Nemzeti parkjaink és geoparkjaink hazánk legszebb felkereshető földtani látványosságait mutatják be, és geotúra ajánlatokkal várják az érdeklődőket.

A kisebbeket a geojátszóház, kőkirakó, aranymosás, vízkóstoló, ősmaradványfestés, kősimogató, búvárkodás egy régen volt tengerben és a Medvekutya hárompróba várja.

Évmilliók története ősmaradványok, ásványok, kőzetek képében megfoghatóan, kézközelben – Kedvezményes ásvány- kőzet és könyvvásár!

Részletes program

10.00–18.00: Interaktív geokiállítás, könyv- ásvány- és ősmaradványok vására, geojátszóház 

Közben: Ismeretterjesztő előadások és ismeretterjesztő filmek vetítése.

Belépődíj: életkortól függetlenül: 300 Ft/fő.

Nyomtatás

GyengeMinimálisMegfelelőJóKiváló (Értékelje!)
Loading...

Hírajánló

Hozzászólások

hozzászólás

Szerző: tulipantosniki

Share This Post On

RSS FEOL

RSS Nemzeti Sport Online hírek

RSS OS Országos Sajtószolgálat

  • A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. december 18., kedd (OS) - Bombabiztos garanciát a magyar munkavállalóknak! Bombabiztos garanciát a magyar munkavállalóknak! A mai, több párt és szakszervezet részvételével zajló kerekasztal-megbeszélésen a Jobbik egyértelművé...
  • A Belügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 18., kedd (OS) - A szabad véleménynyilvánítás jogának gyakorlása nem összeegyeztethető a Nemzet Karácsonyfája körül elhelyezett, a rászoruló gyermekeknek szánt szánkó kerítés megrongálásával, a szánkók ellopásával vagy fe...

RSS vg.hu – A szerkesztő ajánlja

nincs találat