Utazó Planetárium

Utazó Planetárium, geojátszóház, aranymosás, vízkóstoló, kősimogató, a Medvekutya hárompróba, tudományos előadások kifejezetten gyerekeknek és felnőtteknek november 7-én és 8-án.

A Magyarhoni Földtani Társulat és a Magyar Természettudományi Múzeum szervezésében hétvégén kerül sor a Földtudományos Forgatag Interaktív Geokiállításra és Vásárra.

A rendezvényen bemutatkoznak a földtudományi kutatással foglalkozó intézményeink, a látogatók megismerkedhetnek ásványkincseinkkel, a klímaváltozás nyomaival a kőzetekben, a földtani veszélyforrásokkal, a Földet vizsgáló geofizikusok különleges eszközeivel, a szénhidrogén kutatás érdekességeivel, vizeink gyógyító erejével, „világító ásványokkal”, a hazai dinoszaurusz-kutatás eredményeivel.
Mikroszkópjaink segítségével mindenkit elkalauzolunk a parányi ősmaradványok, ásványok világába.
Nemzeti parkjaink és geoparkjaink hazánk legszebb felkereshető földtani látványosságait mutatják be, és geotúra ajánlatokkal várják az érdeklődőket.

A kisebbeket a geojátszóház, kőkirakó, aranymosás, vízkóstoló, ősmaradványfestés, kősimogató, búvárkodás egy régen volt tengerben és a Medvekutya hárompróba várja.

Évmilliók története ősmaradványok, ásványok, kőzetek képében megfoghatóan, kézközelben – Kedvezményes ásvány- kőzet és könyvvásár!

Részletes program

10.00–18.00: Interaktív geokiállítás, könyv- ásvány- és ősmaradványok vására, geojátszóház 

Közben: Ismeretterjesztő előadások és ismeretterjesztő filmek vetítése.

Belépődíj: életkortól függetlenül: 300 Ft/fő.

Nyomtatás

GyengeMinimálisMegfelelőJóKiváló (Értékelje!)
Loading...

Hírajánló

Hozzászólások

hozzászólás

Szerző: tulipantosniki

Share This Post On

RSS FEOL

RSS Nemzeti Sport Online hírek

 • Szombati sportműsor: topligák, NB I, férfi kézi BL, kosár MK
  Szombaton folytatódnak a labdarúgó NB I és a topligák, valamint az angol FA-kupa küzdelmei. A szlovák Fortuna Ligában DAC–Slovan Bratislava rangadót rendeznek. A Veszprém Macedóniába látogat a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Döntőznek a férfi kosárlabda és a férfi röplabda Magyar Kupában is. Teljes forduló lesz a férfi vízilabda ob I-ben. A szombati programban még: sísportok, […]
 • La Liga: kétgólos előny sem volt elég az Eibar otthonában
  A Getafe két góllal vezetett az Eibar otthonában, a hazaiak azonban jól hajrázva egyenlítettek, így 2–2-es döntetlenre végződött a jó idényt futó kiscsapatok mérkőzése a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 24. fordulójának péntek késő esti nyitányán.

RSS OS Országos Sajtószolgálat

 • A Falvak Kultúrájáért Alapítvány közleménye
  Budapest, 2019. február 15., péntek (OS) - Nemzetegyesítő Jókai-díj adományozás A II. Magyar Széppróza Napján, Jókai Mór szülővárosában, Komáromban irodalmi pályázat eredményeként 13. alkalommal adják át a Jókai-díjat. A pályázat az ért...
 • A Demokratikus Koalíció közleménye
  Budapest, 2019. február 15., péntek (OS) - DK: Palkovics kamatostul fizesse vissza a jogtalanul felvett fizetését az MTA-nak! A Magyar Tudományos Akadémia lerombolásával megbízott Palkovics Lászlóról sajtóinformációk szerint kiderült, hogy évekig ve...

RSS vg.hu – A szerkesztő ajánlja

nincs találat