Utazó Planetárium

Utazó Planetárium, geojátszóház, aranymosás, vízkóstoló, kősimogató, a Medvekutya hárompróba, tudományos előadások kifejezetten gyerekeknek és felnőtteknek november 7-én és 8-án.

A Magyarhoni Földtani Társulat és a Magyar Természettudományi Múzeum szervezésében hétvégén kerül sor a Földtudományos Forgatag Interaktív Geokiállításra és Vásárra.

A rendezvényen bemutatkoznak a földtudományi kutatással foglalkozó intézményeink, a látogatók megismerkedhetnek ásványkincseinkkel, a klímaváltozás nyomaival a kőzetekben, a földtani veszélyforrásokkal, a Földet vizsgáló geofizikusok különleges eszközeivel, a szénhidrogén kutatás érdekességeivel, vizeink gyógyító erejével, „világító ásványokkal”, a hazai dinoszaurusz-kutatás eredményeivel.
Mikroszkópjaink segítségével mindenkit elkalauzolunk a parányi ősmaradványok, ásványok világába.
Nemzeti parkjaink és geoparkjaink hazánk legszebb felkereshető földtani látványosságait mutatják be, és geotúra ajánlatokkal várják az érdeklődőket.

A kisebbeket a geojátszóház, kőkirakó, aranymosás, vízkóstoló, ősmaradványfestés, kősimogató, búvárkodás egy régen volt tengerben és a Medvekutya hárompróba várja.

Évmilliók története ősmaradványok, ásványok, kőzetek képében megfoghatóan, kézközelben – Kedvezményes ásvány- kőzet és könyvvásár!

Részletes program

10.00–18.00: Interaktív geokiállítás, könyv- ásvány- és ősmaradványok vására, geojátszóház 

Közben: Ismeretterjesztő előadások és ismeretterjesztő filmek vetítése.

Belépődíj: életkortól függetlenül: 300 Ft/fő.

Nyomtatás

GyengeMinimálisMegfelelőJóKiváló (Értékelje!)
Loading...

Hírajánló

Hozzászólások

hozzászólás

Szerző: tulipantosniki

Share This Post On

RSS FEOL

RSS Nemzeti Sport Online hírek

 • Bundesliga: szerencsés góllal győzte le a Bayern a Werdert
  A Bayern München Niklas Süle megpattanó lövésével legyőzte a Werder Brement a Bundesliga 30. fordulójában, ezzel tartja előnyét a vasárnap Freiburgban pályára lépő Dortmund előtt. A kiesés elől menekülők közül a Stuttgart hat gólt kapott Augsburgban, a Nürnberg kettőt Leverkusenben, egyikük sem szerzett pontot.
 • Serie A: ez nem a Samp kapusának napja volt, hibái után nyert a Bologna
  Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában a Bologna az év egyik legkomikusabb öngóljával és egy ritkán látható szabadrúgásgóllal legyőzte a Sampdoriát. Nagy Ádám a kispadon ülte végig a mérkőzést. A Lazio Szergej Milinkovics-Szavics óvodás butasága miatt több mint egy félidőn át emberhátrányban játszva szenvedett vereséget hazai pályán a sereghajtó Chievótól. Schäfer András nem került be […]

RSS OS Országos Sajtószolgálat

 • A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
  Budapest, 2019. április 20., szombat (OS) - Az alkohol fogyasztására vonatkozó szabályokat alkalmaznák a kannabisz fogyasztására is a Liberálisok Miközben az állam "súlyos milliárdokat zsebel be az alkoholra kirótt adóból, a kannabisz fogyasztását t...
 • A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
  Budapest, 2019. április 20., szombat (OS) - Az alkohol fogyasztására vonatkozó szabályokat alkalmaznák a kannabisz fogyasztására is a Liberálisok Vonatkozzanak Magyarországon ugyanazok a szabályok a kannabisz-tartalmú termékek fogyasztására, mint az...

RSS vg.hu – A szerkesztő ajánlja

nincs találat