Határtalanul!

A Határtalanul! program keretében városunkban tartózkodott a Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájának 40 diákja és 4 tanára, közös együttműködésben a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolával.

 

Közös pályázatuk címe: a ” Velencei-tótól a Csorba-tóig, turisztikai kalandozás a Felvidéken “. A Határtalanul! program célja, a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja. Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról. A közös kirándulás felvidéki szakaszában a diákok és tanáraik ellátogatnak még Pozsonyba, Bősre, Mikszáthfalvára, Rimaszombatra, Betlérre, Kassára és a Csorba-tóhoz is. A magyarországi szakaszban a tanulók Székesfehérvárra, a Velencei-tóhoz, Veszprémbe, Tihanyba, Balatonfüredre és Budapestre utaztak. A program kiemelt célja – a személyes kapcsolatok ápolásán túl – egy-egy “termék” elkészítése mind a Felvidéken, mind Magyarországon, a diákok által begyűjtött turisztikai felmérés-adatgyűjtés alapján.

A PROGRAMBAN RÉSZT VEVŐ TANÁROK:

Fehérné Halmi Gabriella, Cseh-Bognár Sándor, Farkas Attila

 

Salamon Imre Henrik

projektvezető

 

 

Nyomtatás

GyengeMinimálisMegfelelőJóKiváló (Értékelje!)
Loading...

Hírajánló

Hozzászólások

hozzászólás

Szerző: tulipantosniki

Share This Post On

RSS Nemzeti Sport Online hírek

 • Alpesisí-vk: német meglepetéssiker szuper-G-ben
  A férfiaknál az olaszországi Val Gardenában szuper-G futammal folytatódott az alpesi síző vk-idénye. A győzelmet némi meglepetésre a német Josef Ferstl szerezte meg, aki első vk-sikerét ünnepelhette.
 • Szavazás: Ön szerint ki nyeri a dartsvilágbajnokságot?
  December 14-én megkezdődött Londonban a január 1-ig tartó 2018-as dartsvilágbajnokság, a közvéleményt pedig leginkább az foglalkoztatja, hogy a legendás Phil Taylor győzelemmel zárja-e az utolsó vb-jét. A legnagyobb esélyes a címvédő Michael van Gerwen, de a kihívók között van a kétszeres bajnok Gary Anderson és a 2014-es döntős Peter Wright is. Ön szerint ki emelheti […]

RSS OS Országos Sajtószolgálat

 • A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (2. rész)
  Budapest, 2017. december 15., péntek (OS) - Ebből következnek a 2015-2016-os évre vonatkozó megállapítások, hiszen az Állami Számvevőszék maga idézett elő olyan helyzetet, amely alapján megállapításokat tehetett. Minderről az Állami Számve...
 • A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
  Budapest, 2017. december 15., péntek (OS) - Reagálás a (párt)Állami Számvevőszék közleményére A Jobbik - mint az eddig ellenőrzések során mindig - a mostani ellenőrzés során is teljes mértékben együttműködött az Állami Számvevőszékkel. A Jo...

RSS vg.hu – A szerkesztő ajánlja

 • Eddigi legnagyobb kapacitású informatikai hálózatát építi a Telekom
  A leendő autóipari tesztpályához és az önvezető járművek fejlesztéséhez szükséges 5G informatikai hálózat megvalósításának első lépéseként Zalaegerszegen építette ki a Telekom az eddigi legnagyobb kapacitású, 4G+ informatikai hálózatának első elemeit.
 • Több mint 100 millió euróért épít tesztpályát Csehországban a német autógyártó
  A BMW több mint 100 millió euróért épít tesztpályát Csehországban az önvezető autók számára – írja a Handelsblatt című üzleti napilap. A német határ közelében lévő Sokolovba (Falkenau an der Eger) tervezett 500 hektáros üzem a következő évtized elejétől fog üzemelni. Több száz munkahely jön létre a beruházás következtében – jelentette be a müncheni autógyártó pénteken.

nincs találat