Határtalanul!

A Határtalanul! program keretében városunkban tartózkodott a Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájának 40 diákja és 4 tanára, közös együttműködésben a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolával.

 

Közös pályázatuk címe: a ” Velencei-tótól a Csorba-tóig, turisztikai kalandozás a Felvidéken “. A Határtalanul! program célja, a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja. Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról. A közös kirándulás felvidéki szakaszában a diákok és tanáraik ellátogatnak még Pozsonyba, Bősre, Mikszáthfalvára, Rimaszombatra, Betlérre, Kassára és a Csorba-tóhoz is. A magyarországi szakaszban a tanulók Székesfehérvárra, a Velencei-tóhoz, Veszprémbe, Tihanyba, Balatonfüredre és Budapestre utaztak. A program kiemelt célja – a személyes kapcsolatok ápolásán túl – egy-egy “termék” elkészítése mind a Felvidéken, mind Magyarországon, a diákok által begyűjtött turisztikai felmérés-adatgyűjtés alapján.

A PROGRAMBAN RÉSZT VEVŐ TANÁROK:

Fehérné Halmi Gabriella, Cseh-Bognár Sándor, Farkas Attila

 

Salamon Imre Henrik

projektvezető

 

 

Nyomtatás

GyengeMinimálisMegfelelőJóKiváló (Értékelje!)
Loading...

Hírajánló

Hozzászólások

hozzászólás

Szerző: tulipantosniki

Share This Post On

RSS feol.hu

RSS Nemzeti Sport Online hírek

RSS OS Országos Sajtószolgálat

 • A Nem Adom Fel Alapítvány közleménye
  Budapest, 2017. június 27., kedd (OS) - "Az integrált sportban rejlő lehetőségek és a sport szerepe a fogyatékossággal élő emberek életében" címmel zárókonferencia volt a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében a Nem Adom Fel Cafe & Bar-ban Az alapítvá...
 • Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye
  Budapest, 2017. június 27., kedd (OS) - A Fidesznek nem lelkendeznie, hanem szégyenkeznie kéne a civil törvény miatt! Az Együtt reagálása a Fidesz-frakció közleményére A Fidesz-frakció mai, félrevezető állításokat tartalmazó közleményében...

RSS vg.hu – A szerkesztő ajánlja

 • Bekeményít a hőség: 37 fok lehet szerdán
  Szerdán fokozódik a hőség, napközben 32-37 fokig melegszik a levegő – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.
 • Nyugat-Európát is elérte a vírustámadás
  Az Oroszországot és Ukrajnát sújtó keddi hackertámadások átterjedtek Nyugat-Európára, sőt Indiára is. Egyelőre nem világos, hogy ugyanaz a zsarolóvírus áll-e a világszerte jelentkező támadások mögött.

nincs találat