Határtalanul!

A Határtalanul! program keretében városunkban tartózkodott a Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájának 40 diákja és 4 tanára, közös együttműködésben a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolával.

 

Közös pályázatuk címe: a ” Velencei-tótól a Csorba-tóig, turisztikai kalandozás a Felvidéken “. A Határtalanul! program célja, a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja. Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról. A közös kirándulás felvidéki szakaszában a diákok és tanáraik ellátogatnak még Pozsonyba, Bősre, Mikszáthfalvára, Rimaszombatra, Betlérre, Kassára és a Csorba-tóhoz is. A magyarországi szakaszban a tanulók Székesfehérvárra, a Velencei-tóhoz, Veszprémbe, Tihanyba, Balatonfüredre és Budapestre utaztak. A program kiemelt célja – a személyes kapcsolatok ápolásán túl – egy-egy “termék” elkészítése mind a Felvidéken, mind Magyarországon, a diákok által begyűjtött turisztikai felmérés-adatgyűjtés alapján.

A PROGRAMBAN RÉSZT VEVŐ TANÁROK:

Fehérné Halmi Gabriella, Cseh-Bognár Sándor, Farkas Attila

 

Salamon Imre Henrik

projektvezető

 

 

Nyomtatás

GyengeMinimálisMegfelelőJóKiváló (Értékelje!)
Loading...

Hírajánló

Hozzászólások

hozzászólás

Szerző: tulipantosniki

Share This Post On

RSS Nemzeti Sport Online hírek

RSS OS Országos Sajtószolgálat

 • A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
  Budapest, 2018. május 25., péntek (OS) - Orbán Viktort sem a családok, sem a nők nem érdeklik, csak a hatalom Orbán legalább nyolc éve hangsúlyozza, hogy családbarát kormányzást folytat. Vajon hogyan tette ezt, ha csak most akar rá kidolgozni akció...
 • A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
  Budapest, 2018. május 25., péntek (OS) - Orbán Viktort sem a családok, sem a nők nem érdeklik, csak a hatalom Sok mindent elárul Orbán Viktor demokrácia-felfogásáról az a mondat, amelyet a Kossuth Rádióban mondott ma reggel. Szerinte nem sok ország...

RSS vg.hu – A szerkesztő ajánlja

 • Ismét gyilkolt a kanyaró szomszédunkban
  Romániában újabb öt áldozatot követelt az elmúlt hónapban a kanyaró, a két éve kezdődött járványban pedig eddig már 55 ember halt meg.
 • Villany mindenütt
  Nem vitás, az elektromos hajtás teret nyert a közlekedésben is, de az új, gyorsan terjedő eszközök mindig hordoznak magukban kutatásra-fejlesztésre váró problémákat.

nincs találat