Határtalanul!

A Határtalanul! program keretében városunkban tartózkodott a Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájának 40 diákja és 4 tanára, közös együttműködésben a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolával.

 

Közös pályázatuk címe: a ” Velencei-tótól a Csorba-tóig, turisztikai kalandozás a Felvidéken “. A Határtalanul! program célja, a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja. Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról. A közös kirándulás felvidéki szakaszában a diákok és tanáraik ellátogatnak még Pozsonyba, Bősre, Mikszáthfalvára, Rimaszombatra, Betlérre, Kassára és a Csorba-tóhoz is. A magyarországi szakaszban a tanulók Székesfehérvárra, a Velencei-tóhoz, Veszprémbe, Tihanyba, Balatonfüredre és Budapestre utaztak. A program kiemelt célja – a személyes kapcsolatok ápolásán túl – egy-egy “termék” elkészítése mind a Felvidéken, mind Magyarországon, a diákok által begyűjtött turisztikai felmérés-adatgyűjtés alapján.

A PROGRAMBAN RÉSZT VEVŐ TANÁROK:

Fehérné Halmi Gabriella, Cseh-Bognár Sándor, Farkas Attila

 

Salamon Imre Henrik

projektvezető

 

 

Nyomtatás

GyengeMinimálisMegfelelőJóKiváló (Értékelje!)
Loading...

Hírajánló

Hozzászólások

hozzászólás

Szerző: tulipantosniki

Share This Post On

RSS FEOL

RSS Nemzeti Sport Online hírek

 • Videó: lesen állt a csatár, a védő hibázott – vezetnek a belgák
  A belgák a második percben Thorgan Hazard fontos góljával szereztek vezetést Svájc ellen. A Mönchengladbach támadója bár lesen tartózkodott a passz pillanatában, Nico Elvedi hibázott, a játékvezető megadta a találatot.
 • ATP-vb: Zverev a világbajnok, legyőzte Djokovicsot
  Némi meglepetésre a 3. kiemelt Alexander Zverev két sima szettben legyőzte a világelső Novak Djokovicsot a Londonban zajló ATP-világbajnokság férfi egyesének döntőjében. Zverev ezzel Boris Becker és Michael Stich után a harmadik német férfi teniszező lett, aki megnyerte a világbajnoki címet.

RSS OS Országos Sajtószolgálat

 • A Magyar Liberális Párt közleménye
  Budapest, 2018. november 18., vasárnap (OS) - A Liberálisok segítséget kínáltak a DK-nak a tűzeset után A Magyar Liberális Párt együttérez a Demokratikus Koalíció képviselőivel és munkatársaival, miután a baloldali párt VI. kerületi irodája egy tűz...
 • A Zöld Válasz Egyesület közleménye
  Budapest, 2018. november 18., vasárnap (OS) - Műanyagszatyor-gate: ezért kell szakemberekre bízni a magyar környezet védelmét Mit várhatunk attól a kormánytól, amelynek az államtitkára arról beszél a parlamentben, hogy az embernek nincs köze a klím...

RSS vg.hu – A szerkesztő ajánlja

 • Másodszor vizsgálja idén Magyarországot a Moody’s
  A jövő héten vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service, az idén immár másodszor, és ezzel be is fejeződik Magyarország idei hitelminősítői felülvizsgálat-sorozata.
 • Beköszönt az igazi tél
  Sószórást végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt., mert vasárnap estére, illetve hétfő reggelre az ország több részén gyenge havazás várható.

nincs találat