Határtalanul!

A Határtalanul! program keretében városunkban tartózkodott a Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájának 40 diákja és 4 tanára, közös együttműködésben a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolával.

 

Közös pályázatuk címe: a ” Velencei-tótól a Csorba-tóig, turisztikai kalandozás a Felvidéken “. A Határtalanul! program célja, a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja. Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról. A közös kirándulás felvidéki szakaszában a diákok és tanáraik ellátogatnak még Pozsonyba, Bősre, Mikszáthfalvára, Rimaszombatra, Betlérre, Kassára és a Csorba-tóhoz is. A magyarországi szakaszban a tanulók Székesfehérvárra, a Velencei-tóhoz, Veszprémbe, Tihanyba, Balatonfüredre és Budapestre utaztak. A program kiemelt célja – a személyes kapcsolatok ápolásán túl – egy-egy “termék” elkészítése mind a Felvidéken, mind Magyarországon, a diákok által begyűjtött turisztikai felmérés-adatgyűjtés alapján.

A PROGRAMBAN RÉSZT VEVŐ TANÁROK:

Fehérné Halmi Gabriella, Cseh-Bognár Sándor, Farkas Attila

 

Salamon Imre Henrik

projektvezető

 

 

Nyomtatás

GyengeMinimálisMegfelelőJóKiváló (Értékelje!)
Loading...

Hírajánló

Hozzászólások

hozzászólás

Szerző: tulipantosniki

Share This Post On

RSS Nemzeti Sport Online hírek

RSS OS Országos Sajtószolgálat

 • A Szegény Emberek Magyarországért Párt közleménye
  Budapest, 2018. március 18., vasárnap (OS) - A Szegény Emberek Magyarországért Párt készen áll a jelölti vitákra. A Szegény Emberek Magyarországért Párt mácius 22-én ismerteti választási programját. Ezt követően valamennyi országos listát állító pá...
 • A Fidesz közleménye
  Budapest, 2018. március 18., vasárnap (OS) - Az ellenzék a hatalomért és pénzért tényleg bármire képes - Reagálás a mai ellenzéki egyeztetésre, Szél Bernadett és Vona Gábor nyilatkozatára A mai Gyurcsány - Szél, és a hétfői Szél - Vona találkozó végk...

RSS vg.hu – A szerkesztő ajánlja

 • Putyin negyedszer is elnök lehet
  Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő nyerhette meg a vasárnapi orosz elnökválasztást a moszkvai Központi Választási Bizottság előzetes adatai szerint, megszerezve negyedik elnöki mandátumát.
 • Nincs már elzárt település az országban
  A rendkívüli időjárás miatt vasárnap 300, szombat óta 440 beavatkozást végeztek a tűzoltók, elzárt település pedig nincs az országban – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője vasárnap este.

nincs találat