A háborúk áldozataira emlékeztek Sárkeresztesen

Krajczáros Alapítvány felhívásához csatlakozott a Sárkeresztesért Egyesület is, így November 11-én 11 óra 11 perckor gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést tartottak a világot sújtott háborúk áldozataira a településen a Bársony István Tagiskolában, az Önkormányzatnál, valamint a Művelődési Háznál

Megemlékezés a Bársony István Tagiskolában

Megemlékezés a Bársony István Tagiskolában

Délután folytatódtak a megemlékezések, elsőként a Parkerdőben található II. világháborús emlékműnél koszorúzott az Egyesület, Gyovai László elnök és Kissné Kass Ibolya helyezte el a tisztelet virágait. 

16 órától a Művelődési Házban az elnöki köszöntőt követően az Általános Iskolások adtak ének műsort, majd pedig Szűcs Tamás levéltári adatok alapján tartott előadást a II. világháború Sárkeresztest érintő eseményeiről. 

Szűcs Tamás tartott előadást saját helytörténeti gyűjtéséből

Szűcs Tamás tartott előadást saját helytörténeti gyűjtéséből

Az emléknap zárásaként kötetlen beszélgetést folytattak a megjelentek azon sárkeresztesi lakosokkal, akik átélték a II. világháború borzalmait

A II. világháború sárkeresztesi túlélői

A II. világháború sárkeresztesi túlélői

Szerző: Igari Balázs
Fotók: Rideg Ferenc

Nyomtatás

GyengeMinimálisMegfelelőJóKiváló (Értékelje!)
Loading...

Hírajánló

Hozzászólások

hozzászólás

Szerző: igaribalazs

Share This Post On

RSS FEOL

RSS Nemzeti Sport Online hírek

 • Videó: lesen állt a csatár, a védő hibázott – vezetnek a belgák
  A belgák a második percben Thorgan Hazard fontos góljával szereztek vezetést Svájc ellen. A Mönchengladbach támadója bár lesen tartózkodott a passz pillanatában, Nico Elvedi hibázott, a játékvezető megadta a találatot.
 • ATP-vb: Zverev a világbajnok, legyőzte Djokovicsot
  Némi meglepetésre a 3. kiemelt Alexander Zverev két sima szettben legyőzte a világelső Novak Djokovicsot a Londonban zajló ATP-világbajnokság férfi egyesének döntőjében. Zverev ezzel Boris Becker és Michael Stich után a harmadik német férfi teniszező lett, aki megnyerte a világbajnoki címet.

RSS OS Országos Sajtószolgálat

 • A Magyar Liberális Párt közleménye
  Budapest, 2018. november 18., vasárnap (OS) - A Liberálisok segítséget kínáltak a DK-nak a tűzeset után A Magyar Liberális Párt együttérez a Demokratikus Koalíció képviselőivel és munkatársaival, miután a baloldali párt VI. kerületi irodája egy tűz...
 • A Zöld Válasz Egyesület közleménye
  Budapest, 2018. november 18., vasárnap (OS) - Műanyagszatyor-gate: ezért kell szakemberekre bízni a magyar környezet védelmét Mit várhatunk attól a kormánytól, amelynek az államtitkára arról beszél a parlamentben, hogy az embernek nincs köze a klím...

RSS vg.hu – A szerkesztő ajánlja

 • Másodszor vizsgálja idén Magyarországot a Moody’s
  A jövő héten vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service, az idén immár másodszor, és ezzel be is fejeződik Magyarország idei hitelminősítői felülvizsgálat-sorozata.
 • Beköszönt az igazi tél
  Sószórást végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt., mert vasárnap estére, illetve hétfő reggelre az ország több részén gyenge havazás várható.

nincs találat